INSTRUCTIE VIDEO

In de video hieronder laten we je zien hoe je een hut en toren bouwt en hoe je een brug plaatst. Ook kun je zien hoe je moet afbouwen. Na het zien van deze video kun je aan de slag! 


In deze video hieronder zie je alleen het stuk over veilig afbouwen:


HANDLEIDING

In ieder gereedschapskistje van Palènpa vind je als extra uitleg een uitgebreide handleiding. Deze beschrijft hoe je veilig kunt bouwen. Alle materialen worden afgebeeld en beschreven en stap voor stap wordt uitgelegd hoe je een hut bouwt, een toren bouwt, bruggen plaatst en de ladders gebruikt. Ook lees hoe je de hutten en torens weer afbouwt. 

Daarnaast beschrijven we hoe je als ouder of begeleider instructie kunt geven. En je vindt er verschillende ideeën voor spellen en andere creatieve manieren om de hutten te gebruiken. De handleiding is gemaakt van materiaal dat tegen vocht en een stootje kan. 


TRAINING

Op verzoek geven we ook training op locatie aan animatieteams. Toekomstige begeleiders leggen we dan uit hoe je het beste instructie kunt geven en een groep aan het werk zet. Dat doen we vanzelfsprekend met alle materialen, dus begeleiders gaan eerst zelf bouwen. Uit ervaring weten we dat met een korte training het daarna mogelijk is om zelf ook andere begeleiders training te geven.